Rösta på Årets Värmdöbo 2023!

Nu är tiden inne att utse årets Värmdöbo 2023! Du kan rösta till och med den 3 mars 2024. Vem röstar du på?

Äntligen kan vi avslöja vilka som är finalister i Årets Värmdöbo 2023. Det är en härlig blandning människor som alla har en sak gemensamt; sin goda gärning för Värmdö och Värmdöborna.

Årets Värmdöbo är ett pris som delas ut årligen för att uppmärksamma en person som gjort något utöver det vanliga för Värmdö. För att kunna nomineras till Årets Värmdöbo ska personen vara bosatt, eller/och bedriva verksamhet i kommunen, samt respektera mänskliga rättigheter och demokratiska värden.

Vinnaren av Årets Värmdöbo 2023 tilldelas 15.000 kr och tävlingen genomförs i samarbete med Nacka Värmdö Posten.

Vem av våra tio fantastiska finalister tycker du ska bli Årets Värmdöbo 2023? Rösta nedan senast den 3 mars 2024.


Anna Ranebo

Anna är eldsjälen som byggt upp en alldeles fantastisk verksamhet på Nora gård med inriktning på hållbarhet, lokalproducerat och lantnära.

Ett tips är vår uppskattade storsäljare, den egna lingonsylten, med endast lingon och socker. För mig är det viktigt att gården upplevs som levande och därför utvecklar vi hela tiden verksamheten och våra samarbeten. Det är såklart jätteroligt att folk ser och uppskattar det arbetet. Min drivkraft har alltid varit att ha roligt. Jag hoppas att det syns i vår verksamhet och att vi på gården kan erbjuda en upplevelse och sprida glädje till de som besöker oss.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Christer Berglund

Christer arbetar som lärare på Gustavsbergs gymnasium där han undervisar i samhällsorienterade ämnen och han är även ordförande för Sveriges lärare i Värmdö. Han jobbar outtröttligt för alla sina elevers bästa. I sin arbetsroll är han en förebild för alla han möter och har lyckats inspirera massvis av ungdomar.

Det känns jättekul att bli nominerad! Jag är väldigt hedrad. Någonting har jag uppenbarligen lyckats med i min arbetsroll under mina 25 år i kommunen. Varje gång man lyckas visa elever i rätt riktning eller hjälpa medmänniskor i knepiga situationer känns det bra.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Göran Olsén

Göran Olsén har oförtrutet och med låg egen blygsam framtoning drivit Gustavsbergs konstcenter i Chamottehuset, tillsammans med Francesco Nikolosi, under en period då kulturen i övrigt stått på paus. Med sitt stora lugn gör han kulturen i Värmdö en stor tjänst.

Det är jätteroligt! Det är väldigt omtumlande men jag är väldigt stolt över att vara nominerad. Många kommer till oss i Chamottehuset för att det är svårt att hitta den här typen av lokal i dag. Jag är inte intresserad av pengar utan försöker hålla en rimlig hyra så att alla ska få chansen att vara i de här fina lokalerna.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Karolina Eriksson

Via sitt företag, Lina by the bay, anordnar Karolina naturevents. Karolina är en varm person och bra på att öka gemenskapen mellan människor och att alla får uppleva sig som värdefulla och betydelsefulla.

Vad glad jag blir! Detta passar ju också alldeles utmärkt i tiden eftersom jag tänkt trappa upp under 2024 så att fler får möjlighet att uppleva Värmdös natur via mitt företag Lina by the bay. För mig är det kombinationen av hav, skog och sjöar så nära inpå knuten. Jag älskar att följa årstiderna så nära inpå och de syns så tydligt på Värmdö.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Lina Sjökvist

Lina driver Gustavsbergs zoo. Lina vågade satsa och starta eget trots hård konkurrens av storföretag. Gustavsbergs zoo är samlingspunkten för Värmdös djurägare. Med Linas positiva och personliga service är alla välkomna.

Gemenskapen är fantastisk! Det är något speciellt med denna butik och det har det varit sedan den startade på 70-talet. För många kändes det som att ett kulturarv gick i graven vid den tidigare konkursen och som att genomgå en separation för mig personligen. Butiken genomsyras av det som för mig är Värmdö – att vi håller varandra om ryggen och bryr oss om varandra och vår kommun.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Mikael Norgren

Mikael har under lång tid varit driven inom viltvård. Han finns tillgänglig oavsett tid på dygnet och ser till så våra djur slipper lida eller skadas, han informerar värmdöborna om hur läget ser ut på våra vägar.

Det känn fantastiskt att bli nominerad! Jag blir riktigt rörd när värmdöborna uppskattar det vi gör och stöttar oss i vårt arbete. Det är flera stycken som hör av sig till oss viltvårdare med fina kommentarer och hejarop. Det har varit mycket att göra för oss den här vintern. Vi vill fortsätta och bli ännu bättre i framtiden. Inga djur ska behöva lida av sjukdom eller viltolycka.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Peggy Lundström

Peggy är en förebild på Värmdö Brukshundsklubb. Peggy ordnar kurser för sina klubbkamrater ideellt på sin fritid. Hon är varm och välkomnande mot alla i klubben med ca 600 medlemmar. Hon har en förmåga att se och lyfta sina kursdeltagare och träningskompisar.

Jag hade inte kunnat tänka mig det här! Vi är ju bara en liten klubb i ett stort Värmdö! Jag älskar att jobba med djur och på det här sättet så kan jag samtidigt få träffa mina vänner och stötta alla i något som jag brinner för. I klubben jobbar vi hårt för att alla ska känna sig välkomna. Det är viktigt för oss.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Shivdas Boodhun

Shivdas beskrivs som ”en av de trevligaste personerna på Värmdö”. Han arbetar hårt med fotbollslaget Värmdö IF samtidigt som han gör ett fantastiskt jobb som lärare. Genom sitt jobb och ideella arbete påverkar han massor av ungdomar på ett positivt sätt.

Wow vad kul! Det betyder mycket och är givande för mig att få följa hur ungdomarna utvecklas både som fotbollsspelare och människor. Hur de blir bättre och bättre för varje dag och att få hjälpa dem så mycket jag kan inför framtiden, inte bara inom idrottens värld. Mitt mål är att få fram alla individers positiva kvaliteter, något som annars kan vara svårt för dagens ungdomar.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Thomas Karlsson

En suverän person med ett stort hjärta. I hans arbete på Gustavsbergsbadet får han alla att känna sig sedda. Han arbetar med funktionsnedsatta och bidrar till att motverka stillasittande.

Jag är väldigt smickrad och glad! Jag älskar att jobba med människor och att alltid ge god service. Det är verkligen ren livsglädje att få vara med och hjälpa barn att lära sig simma. Jag brinner för att skapa rörelse- och träningsglädje för alla. Jag är extra stolt över att vi har särskilda träningspass för personer med funktionsvariationer på tisdagar. Förhoppningsvis får fler upp ögonen för den verksamheten och jag hoppas att vi får in fler deltagare. Alla ska med!

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Yvonne Wahl

Yvonne ställer alltid upp för Värmdös ungdomar i sitt arbete som fritidsledare. Framör allt så gör hon en enormt viktig insats för barn med NPF-diagnoser.

Det gör mig så glad och stolt för jag älskar mitt jobb! Det är givande att få vara med och se ungdomarnas utveckling utifrån deras egna förutsättningar. I mitt arbete med Träffen för unga vuxna med NPF-diagnos får jag vara med och skapa möjligheter för dem att träffa likasinnade och det är så härligt att få se glädjen. Jag är alltid glad på jobbet för jag får jobba med det folk älskar allra mest i denna värld – deras barn.

Porträttbild av Nebojsa Neso Milovanovic

Rösta här!

Vi samlar in ditt namn och ditt telefonnummer för att vid behov kunna säkerställa att rösten avgetts på korrekt sätt. Dina insamlade uppgifter kommer endast att sparas under den period som tävlingen pågår. När tävlingen är avslutad förstörs den insamlade informationen. Läs mer om hanteringen av dina personuppgifter på varmdo.se/personuppgifter

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 3 mars klockan 23.59.