Allt om avfall och återvinning
I dag är avfall inte längre bara sopor, utan en resurs som alltmer tas tillvara. Av allt som återvinns kan nya saker produceras.
Logga in på ”Min sida VA/Renhållning” med ditt kundnummer. Du kan hantera dina fakturor – se betalstatus, granska fakturahistorik och ladda ner fakturor. Du kan även se dina abonnemang, hämtningsdagar för avfall och tömningshistorik. Om du har kommunalt vatten och avlopp, så har du tillgång till din senaste vattenmätaravläsning, vattenförbrukningsstatistik och du kan registera din aktuella mätarställning.
Min sida - VA/Renhållning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Har du allmänna frågor om avfall är du välkommen att mejla varmdo.kommun@varmdo.se eller ringa Servicecenter på 08-570 470 00
Insamlingen av trädgårdsavfall
Trädgårdsavfall kan komposteras eller lämnas till någon av kommunens återvinningscentraler; Djurö, Hemmesta eller Ekobacken. Möjligheten finns också att teckna ett abonnemang för hämtning varannan vecka.
Från och med vecka 15 eller 16, beroende på var du bor, kan du få ditt trädgårdsavfall hämtat varannan vecka. Du får ut ett 370-liter kärl mot en utställningsavgift vid abonnemangsstart och kärlet står sedan kvar hos dig tills abonnemanget sägs upp. Sista hämtningen för säsongen sker i november, vecka 45 eller 46.
Avgiften för abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall är 1 913 kronor per säsong och omfattar 16 hämtningar från april till november. Startavgift – utställande av ett 370-literskärl är 432 kronor. Priserna är för år 2025.
Du anmäler dig enkelt via vår E-tjänst.
Vår målsättning är att allt som kan återvinnas ska återvinnas. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska vårt avfall, genom att bland annat välja flergångsprodukter framför engångsprodukter. När vi återanvänder det vi redan har kan vi ge produkter nytt liv och undvika att köpa nytt. När det väl är dags att kassera något ska det lämnas till återvinning så att nya produkter kan skapas av återvunnet material.
I Värmdö kommun följer vi avfallstrappans fem steg för att skapa största möjliga miljönytta.
